Kapcsolat

Cím: Pécs, Mezőszél u. 2.

Tel: 06/72/ 522-502

Bölcsődevezető: Deák Lívia

Tel: +36 30/575-72-27

Étkezés lemondása:   

Tel: +36 30/575-77-96

Email: etkezesmezoszel@gmail.com

Élelmezésvezető:

Kozma Gabriella (helyileg a Mandula Bölcsődében)

Tel: +36 30/575-77-53

E-mail:mezoszelbolcsi@gmail.com
 

Receptek

Csőben sült sárgarépa (4 főre)

Hozzávalók:

  • Liszt      0.08 kg
  • Rama    0.04 kg
  • Sajt        0.3 kg
  • Tej         0.6 l
  • Tojás      4 db
  • Sárgarépa   1.4 kg

 

A sárgarépát megtisztítjuk, karikázzuk.  Megpároljuk, sóval ízesítjük. Leszűrjük. Rámából világos rántást készítünk, tejjel felengedjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük habbá, és a tejmártáshoz adjuk. Lazán beleforgatjuk a megpárolt sárgarépát. Kikent tepsibe tesszük, a lereszelt sajtot a tetejére szórjuk, és 160 fokon sütjük.


Barackos zabkása














Hozzávalók személyenként:

  • 3 dkg őszibarackkonzerv
  • 1,5 dl tej
  • 2 dkg zabpehely 

A tejet feltesszük melegedni, forrni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zabpelyhet. Hasonlóképpen főzzük, mint a tejbegrízt. Cukorral és darabolt, turmixolt barackkal ízesítjük. Hűlni hagyjuk és tálaljuk.

 


Sajtos brokkoli fasírt zöldséges körettel















Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 2 db zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt
  • őrölt bors, kevés só
  • Zöldséges köles:
  • 0,3kg köles
  • 0,3 kg zöldség keverék

A brokkolit leforrázzuk és állni hagyjuk. A hagymát kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk, a felaprított brokkolihoz tesszük, hozzáadjuk az almareszelőn lereszelt, vagy kockázott sajtot. Fűszerezzük és a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal összekeverjük. Pogácsákat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Olajozott tepsibe rakjuk és 180 C°-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.  A sózással vigyázni kell mivel a sajt sós. A kölest feltesszük dupla mennyiségű vízben főzni. Ízesítjük sóval, vegetával, kevés borssal. Amikor félig megfőtt hozzáadjuk a zöldség keveréket. A jobb íz végett, apróra vágott hagymát lepirítva adhatunk hozzá.