Csőben sült sárgarépa (4 főre)
Hozzávalók:
- Liszt 0.08 kg
- Rama 0.04 kg
- Sajt 0.3 kg
- Tej 0.6 l
- Tojás 4 db
- Sárgarépa 1.4 kg
A sárgarépát megtisztítjuk, karikázzuk. Megpároljuk, sóval ízesítjük. Leszűrjük. Rámából világos rántást készítünk, tejjel felengedjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, külön-külön felverjük habbá, és a tejmártáshoz adjuk. Lazán beleforgatjuk a megpárolt sárgarépát. Kikent tepsibe tesszük, a lereszelt sajtot a tetejére szórjuk, és 160 fokon sütjük.
Barackos zabkása
Hozzávalók személyenként:
- 3 dkg őszibarackkonzerv
- 1,5 dl tej
- 2 dkg zabpehely
A tejet feltesszük melegedni, forrni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a zabpelyhet. Hasonlóképpen főzzük, mint a tejbegrízt. Cukorral és darabolt, turmixolt barackkal ízesítjük. Hűlni hagyjuk és tálaljuk.
Sajtos brokkoli fasírt zöldséges körettel
Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli
- 2 db zsemle
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 15 dkg sajt
- őrölt bors, kevés só
- Zöldséges köles:
- 0,3kg köles
- 0,3 kg zöldség keverék
A brokkolit leforrázzuk és állni hagyjuk. A hagymát kockázzuk, a fokhagymát zúzzuk, a felaprított brokkolihoz tesszük, hozzáadjuk az almareszelőn lereszelt, vagy kockázott sajtot. Fűszerezzük és a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal összekeverjük. Pogácsákat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk. Olajozott tepsibe rakjuk és 180 C°-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A sózással vigyázni kell mivel a sajt sós. A kölest feltesszük dupla mennyiségű vízben főzni. Ízesítjük sóval, vegetával, kevés borssal. Amikor félig megfőtt hozzáadjuk a zöldség keveréket. A jobb íz végett, apróra vágott hagymát lepirítva adhatunk hozzá.