Kapcsolat

Cím: Pécs, Mezőszél u. 2.

Tel: 06/72/ 522-502

Bölcsődevezető: Deák Lívia

Tel: +36 30/575-72-27

Étkezés lemondása:   

Tel: +36 30/575-77-96

Email: etkezesmezoszel@gmail.com

Élelmezésvezető:

Kozma Gabriella (helyileg a Mandula Bölcsődében)

Tel: +36 30/575-77-53

E-mail:mezoszelbolcsi@gmail.com
 

Munkatársaink

Deák Livia bölcsődevezető

2022. augusztus 15-től töltöm be jelenlegi bölcsődevezetői pozíciómat a Mezőszél Bölcsődében. Ezt megelőzően 1 évig a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatóságán kisgyermeknevelő, tanácsadó munkakörben dolgoztam.

2016. szeptember 1-től, 2021. augusztus 31-ig a Cseperedő Bölcsődében bölcsődevezetői beosztásban tevékenykedtem az intézmény élén, egészen a bölcsőde felújítása miatti bezárásáig.

Korábban 14 évet töltöttem a gyermekvédelmi rendszerben, gyermekjóléti szolgáltatás területén.

Főiskolai diplomát szociális munkásként szereztem, majd területi szociálpolitikusként mester diplomáztam. A gyermekvédelemben eltöltött 14 év után, a harmadik gyermekem születését követően döntöttem úgy, hogy a továbbiakban a gyermekvédelem azon területén szeretnék dolgozni, ahol nem csak nehéz sorsú, problémákkal terhelt családokkal, gyermekekkel találkozhatok.

20 éves pályafutásom során mindig a családokért és gyermekek jól létéért tevékenykedtem. Mai napig hivatásomnak érzem a gyermekek, családok segítését. A bölcsődei szolgáltatás mai társadalmunkban már nagyon komplex tudást, ismereteket igényel, régen túlmutat a gyermekek napközbeni ellátásán. Az első intézmény a családok életében, mely a gyermekek korai életszakaszában tud segítséget nyújtani a családoknak, melyre egyre nagyobb szükség és igény van.

Hálás vagyok, hogy ezen a területen dolgozhatok, szakmai munkám további célja, hogy minden tudásommal segítsem az általam vezetett bölcsőde magas minőségű, családokat támogató, jól szervezett működését.

Tallián Éva

   Tallián Éva

bölcsődevezető helyettes/  kisgyermeknevelő

  1981 óta dolgozom bölcsődében. Már a  középiskola kiválasztásakor elsődleges szempont volt számomra, hogy olyan végzettséget szerezzek, amellyel bölcsődében el tudok helyezkedni kisgyermeknevelőként.

Gyermekszeretetem, elhivatottságom, empátiám, segítő- és együttműködő képességem adja hivatásom alapját. Fontos számomra a szeretetteljes, elfogadó, tevékenységre motiváló környezet kialakítása, és a gyermekek egyéniségéhez, adottságaihoz igazodó fejlődés támogatása.Törekszem a szülőkkel való harmonikus, partneri kapcsolat kialakítására, szakmai tapasztalatommal segítve a felmerülő nehézségek közös megoldását. Örömmel tölt el, hogy nap, mint nap láthatom a gyermekek őszinte mosolyát, átélhetem a közös élményeket.

Tóth Lívia

  Tóth Lívia

  kisgyermeknevelő

Munkám az önképem szerves része, ez rólam ugyancsak egy fénykép, de itt vagyok, ahol a helyem van a világban. Itt megélhetek örömöt és bánatot egyetlen szóval, mozdulattal, gondolattal, és jelen lehetek ott, ahol szükség van rám.

A mosoly, a finom mozdulatok, az érintés és a szemek találkozásának nyelvén próbálok kommunikálni.Tanítani valakit valamire, amit még nem tud. Itt a napok a szeretetről szólnak. Adok és hatványozódva kapok vissza. Ez visz előre a mindennapokban.

   

Móricz-Geisz Bernadett

    kisgyermeknevelő

Egészségügyi szakközépiskolába jártam, gyakorlatom során, már egészen fiatalon, volt alkalmam megtapasztalni a kórházi gyermekosztályok, és bölcsődék világát. Aztán más irányt vett az életem, 2005-ben szereztem szociálpedagógus diplomát, több mint tíz évig dolgoztam a Gyermekjóléti Központban. Nehéz sorsú, veszélyeztetett, rossz anyagi és szociális körülmények között élő gyerekekkel és szüleikkel foglalkoztam. Kisgyermekes anyukaként, döntöttem el, hogy ezen a pályán szeretnék elhelyezkedni, mert úgy érzem, ez igazán közel áll hozzám, hiszen nagyon sok sikerélményben lehet részem, nap mint nap, ahogy a kis apró emberkék fejlődnek, cseperednek. A velük való foglalkozás számomra felüdülést jelent. Jó kapcsolatteremtő és problémamegoldó képességem van. Empatikus türelmes, és megbízható vagyok. Vidám személyiségemmel, és szakmai tudásommal igyekszem a mindennapokban hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők biztonságban, és szeretetteljes közegben tudják gyermekeiket, amíg ők dolgoznak. Hiszen nekik ez a legfontosabb. Szükségesnek tartom a szülőkkel való folyamatos, őszinte kommunikációt, ez a bizalmi kapcsolat alapja. 2017 októberétől a Méhecske csoport gyermekeit gondozom és nevelem szeretettel.

Kiss-Szabó Gabriella

   


Kiss-Szabó Gabriella

  csoportvezető kisgyermeknevelő

Szociológusként és szociális munkásként több, mint 10 évig hátrányos helyzetű, veszélyeztetett gyermekekkel és szüleikkel foglalkoztam a Családok Átmeneti Otthonában, majd a Gyermekjóléti Központban.
Gyermekeim születését követően egyre inkább érdekelt a 3 év alatti gyermekek harmonikus, egészséges fejlődésének elősegítése, így kerültem 2018 tavaszán a Mezőszél Bölcsődébe. Fontos számomra, hogy olyan csapatban dolgozhatok, melyben a GYERMEK a legfontosabb.Bölcsődei hitvallásomat az alábbi idézettel tudnám összefoglalni:

" A szeretetem kifogyhatatlan,
A türelmem határtalan,
A gyermek játékossága bennem van,
A mosoly, a simogatás mindig nálam van."

Kéméndy Szilvia

 csoportvezető kisgyermeknevelő

2006-óta dolgozom bölcsődében. 2018-ban a PTE KPVK karán szereztem kisgyermeknevelői főiskolai végzettséget.Tíz éve választottam ezt a gyönyörű szakmát hivatásul. Hiszem, hogy mindez nem véletlenül történt, hogy minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen CSODA! Kreatív ötleteimmel támogatom a gyermekekben rejlő képességeket kibontakozását. Igyekszem szüleikkel bizalmas, jó kapcsolatot kialakítani. Empatikus, segítőkész, a gyermekeket és szüleiket tiszteletben tartva végzem munkámat.

 

Kraszkó-Tóth Szabina 

kisgyermeknevelő

2017-ben végeztem tanulmányaimmal, utolsó két évben itt töltöttem a gyakorlati időmet, így nagy örömöm, hogy én is a csapat tagja lehetek. Türelemmel, szeretettel fordulok a gyermekek felé, célom az érzelmi biztonságot nyújtó kapcsolat kiépítése, fejlődésük elősegítése. Nyugodt, derűs légkör kialakítására törekszem, hisz nincs is szebb annál, mint vidám, mosolygó gyermekek közt tölteni a mindennapokat.

Jeklné Stiefel Adrienn

kisgyermeknevelő

Kisgyermeknevelői főiskolai végzettséget szereztem. Majd néhány évig édesanyai hivatásom gyakoroltam.A mindennapokba már tapasztalt édesanyaként tértem vissza, átérezve a szülőség, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés gyakorlati oldalát is. A mindennapok során arra törekszem, hogy a rám bízott gyerekekkel egy derűs, vidám, stabil, szeretetteljes környezetet alakítsak ki. Melyben feléjük értő és megértő figyelemmel, szeretettel és törődéssel legyek, ezáltal hozzájáruljak harmonikus fejlődésükhöz. Nevelési elvemet a következő gondolat fejezi ki legjobban: „Használd a hangodat kedvességre, a füledet együttérzésre, a kezeidet segítségre, az elmédet helyes gondolkodásra, a szívedet szeretetre.”

Czank Alexandra

kisgyermeknevelő

2018 májusában végeztem kisgyermeknevelőként. Mindig nagyon szerettem kisgyermekek társaságában lenni, de a tanulmányaim alatt teljesen világossá vált számomra, hogy ebben a szakmában szeretnék elhelyezkedni. A képzés befejeztével egy magánbölcsődében kaptam állást, ahol rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagodtam pályakezdőként. Nagyon boldog vagyok, hogy 2019 februárjában lehetőséget kaptam, hogy a Mezőszél Bölcsődében dolgozhassak a Katica csoport kisgyermeknevelőjeként. Fontos számomra a csoportban való szeretetteljes, nyugodt légkör megteremtése, hogy a gyerekek minden reggel vidáman lépjenek be a csoportszobába, és sok örömmel, jó hangulatban teljen számukra az az idő, amit a szüleik nélkül töltenek. Törekvésem a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítása, hogy nyugodt szívvel bízzák Ránk a legféltettebb kincsüket, valamint a gyerekek fejlődésének elősegítése, tudásuk élménytáruk gazdagítása.

Törökné Tóth Anikó

  Törökné Tóth Anikó

  kisgyermeknevelő

Már gyermekkoromban eldöntöttem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni, 1985-ben megvalósult az álmom. Általában vidám vagyok, szeretem a humort, sokat nevetek. Megbízhatónak, lelkiismeretesnek és következetesnek tartom magam. Nagyon sok mondókát és verset ismerek. Tudom, milyen anyának lenni, hiszen nekem is van két gyermekem. Nagyra értékelem az őszinte, bizalomra és barátságra épülő kapcsolatokat, ilyen kapcsolatot szeretnék a szülőkkel kialakítani. Számomra érték a család, a szeretet, az elfogadás és a tolerancia. Az a szándékom és célom, hogy olyan értékeket és élményeket nyújtsak a hozzám járó gyermekeknek, amit saját gyermekeimnek is kívánnék. Szeretném, ha jól éreznék magukat. Megfelelő tudással, egészséges önbizalommal rendelkezzenek, és kibontakozhassanak a velük született képességek.

 

 

Lénárt Tinka

kisgyermeknevelő

Gimnáziumi éveim alatt többször adódott alkalmam, hogy vigyázhassak gyermekekre, ami mindig nagy örömmel töltött el. Ezáltal hamar kirajzolódott bennem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni és hogy a bölcsődés korosztály áll a legközelebb a szívemhez. 2019 decemberében kaptam azt a nagyszerű lehetőséget, hogy csatlakozhattam a Mezőszél bölcsőde csapatához. Pozitív gondolkodásommal és empatikus személyiségemmel igyekszem a kisgyermekek számára egy szeretettel teli környezetet megteremteni, ahol biztonságban érezhetik magukat. A mindennapok során a gyermekek különböző egyéniségét és a saját igényeiket figyelembe véve fordulok feléjük. Fontosnak tartom a zenei nevelést a gyermekek hétköznapjaiban, mind egyénileg mind csoportosan. Így énekekkel, mondókákkal valamint hetene néhány alkalommal gitározással színesítem napjaikat.

Nyakasné Kásler Ramóna

kisgyermeknevelő

2017-ben már dolgoztam a Mezőszél bölcsődében, így mikor újra lehetőségem nyílt rá örömmel tértem ide vissza. Az eltelt időben szakmailag továbbképeztem magam. Hálás vagyok, hogy kisgyermeknevelőként doglozhatom és azért a rengeteg szeretetért, amit a gyerekektől kapok. Kisgyermekes édesanyaként könnyen megértem és átérzem a szülők érzéseit is. Szívesen végzek kreatív, alkotó tevékenységet. Érték számomra a kölcsönös őszinteség. 

 

 

 

Simon Ágnes

csoportvezető kisgyermeknevelő

A Mezőszél Bölcsődébe 2021. szeptemberében érkeztem a Cseperedő Bölcsődéből, mely épület felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak. 

A I. es egységet alkotó Süni-Méhecske csoportban segítem a gyermekek fejlődését, támogatom önállósági törekvéseiket, és mindehhez biztosítom számukra a harmónikus, családias hangulatú légkört. 

Szakmai tevékenységem mottója:

" A gyermek világra nyitott lény, 

  a simogatásra simogatással,

 a jókedvre jó kedvvel, 

 tevékenységre tevékenységgel felel. "

Mérei Ferenc

Nagy-Somoskövi Viktória

kisgyermeknevelő

A Mezőszél bölcsődébe 2021 szeptemberében érkeztem a Cseperedő bölcsiből, melynek éppen a felújítása zajlik. Jelenleg a katica és pillangó csoport gyermekeinek nyújtok biztonságos és szeretetteljes légkört, amelyben koruknak és képességüknek megfelelően tudnak fejlődni. Mottóm a munkámban: "Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi." - Szabó MagdaKorosecz-Lőrincz Ágens 

kisgyermeknevelő

Pécsen 2019 óta élek és gyakorlom a hivatásomat  a Cseperedő Bölcsődében, ahol jelenleg felújítás zajlik, így a Mezőszél Bölcsőde csapatát erősítem 2021 szeptemberétől. 2013-ban végeztem a Nyíregyházi Főiskolán Csecsemő és kisgyermeknevelő szakon.  Tanulmányaim befejezése után Budapesten bölcsődei kisgyermeknevelőként, 0-3 éves korú gyermekek napközbeni gondozásával, nevelésével foglalkoztam. A bölcsődei élet mellett sikeres vizsgát tettem, mint Speciális mentő és Tűzoltó, az ott megszerzett tudást Budapesten önkénteskedésben kamatoztattam. 

Munkám során tapasztalatot szereztem sajátos nevelési igényű és különleges figyelmet igénylő gyermekek ellátásában, illetve számos nevelési elvet sajátíthattam el a bölcsődébe járó különböző nemzetiségű családoknak köszönhetően.

Többéves szakmai tapasztalatom során megtapasztaltam, hogy az első három év a gyermekek fejlődésében a legmeghatározóbb időszak, amely megalapozza későbbi életük egészét. A fejlődést a mindennapjainkban igyekszem játéktevékenységbe ágyazva segíteni, miközben szeretetteljes, támogató és nyugodt légkört teremtek a csoportban.

 Érdekelnek az alternatív pedagógiai módszerek, követem  a Montessori-féle pedagógiai elveket és gyakorlatokat, melyeket a csoport mindennapjaiba is belecsempészem játékosan. 

A  célom az, hogy biztonságos és elfogadó teret teremtsek a gyerekek számára ahhoz, hogy felfedezhessenek, tanulhassanak és kibontakozhassanak. 

Mátis Bernadett

kisgyermeknevelő

 

Németh Noémi

kisgyermeknevelő

Zelei Ágnes

kisgyermeknevelő